Με λόγο που θυμίζει οπαδό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παραπομπές σε κείμενα του ιταλού κομμουνιστή Αντόνιο Γκράμσι ο Παναγιώτης Θ. Αγγελόπουλος πρωτότοκος γιος του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου υπογράφει ένα κείμενο στην Athens Voice με τον τίτλο «Η Εποχή των Τεράτων».

Ο γόνος μίας από τις πλουσιότερες ελληνικές οικογένειες με το κείμενό του, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, καταγγέλλει το διεφθαρμένο και «ξενόφερτο» πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που έφερε την Ελλάδα στην εξαθλίωση και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος γράφει: «Στις 25 Μάη ξέσπασε στην πλατεία Συντάγματος ένα μαζικό πολιτικό κίνημα αντίστασης και χειραφέτησης, που αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή στον «παρατεταμένο λαϊκό πόλεμο», ο οποίος ξεκίνησε Με την ψήφιση του επαχθούς Μνημονίου και κλιμακώθηκε με έντεκα πανεργατικές γενικές απεργίες.

Στην υπό «κινεζοποίηση» Ελλάδα της διαρκούς λιτότητας και της οικονομικής εξαθλίωσης, του εργασιακού ?εσαίωνα και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, το κίνημα των πλατειών εξέφρασε τη διάρρηξη των παγιωμένων σχέσεων αντιπροσώπευσης και των αστικών κοινωνικών συμμαχιών, Μεταμορφώνοντας την κρίση από οικονομική σε πολιτική.

Kαθοριστικής σημασίας στοιχείο, συμβάλλον και στην αντιφατικότητα του κινήματος, υπήρξε η συμμετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων του πελατειακού δικομματισμού, ορμώμενων από τη δυσαρέσκεια και την απόγνωση απέναντι στην πολιτική αφαίμαξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.»

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τάσσεται υπέρ μιας λαϊκής εξέγερσης που θα απονομιμοποιήσει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και θα οδηγήσει σε μια όξυνση «της αντικαπιταλιστικής ριζοσπαστικής αριστεράς με το διεφθαρμένο αστικό καθεστώς».

Διαβάστε όλο το άρθρο στο:  http://webcache.googleusercontent.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook