Ένα ακόμη αγωνιστικό της Ford Motor Company πραγματοποιεί την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή του στην 64η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

To Focus ST-R προορίζεται για οδηγούς αγώνων, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε διάφορα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο, σε ερασιτεχνική ή επαγγελματική βάση. Η αγωνιστική αυτή έκδοση του Focus ST αναπτύχθηκε από τη Ford Racing της Βόρειας Αμερικής, κατά τρόπο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία σε διάφορες δημοφιλείς σειρές αγώνων της άλλης πλευράς του Ατλαντικού (Grand-Am ST, World Challenge TC, Canadian Touring Car Series).

\"\"

Όπως γράφει το 4troxoi.gr, η Ford Motor Company φιλοδοξεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο να γίνει «εργαλείο» και για τις αγωνιστικές ομάδες της Ευρώπης και να συμμετάσχει με αυτές σε διάσημους αγώνες, όπως είναι οι «24 ώρες» του Nurburgring, καθώς και σε καταξιωμένους θεσμούς σαν το Bρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (όπου ήδη έχει δρομολογηθεί η αξιοποίησή του από το Team Aon Focus BTCC).

\"\"

O κινητήρας του Ford Focus ST-R έχει εξελιχθεί από τον δίλιτρο EcoBoost της εταιρείας και η ισχύς του μπορεί να ανέλθει ακόμη και στους 500 ίππους.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook