Χαλάει από απόψε ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες έχουν ήδη «χτυπήσει» τα νησιά του Ιονίου, προκαλώντας μπλακ άουτ και πλημμύρες σε υπόγεια.

Αναλυτικά για σήμερα Τρίτη, έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, το βράδυ στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, τη Θράκη καθώς και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες. Η θερμοκρασία σε πτώση στη Βόρεια Ελλάδα θα κινηθεί από 10 έως 30 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 16 έως 33 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική το πρωί ο καιρός ήταν αίθριος αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει και τη νύχτα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες.

Την Τετάρτη αναμένονται ισχυρές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με πιο έντονα φαινόμενα στην Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί, ΒΔ 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ όμως τα βράδυ θα γυρίσουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα θα κυμανθεί από 7 βαθμούς στη Φλώρινα έως 24 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 27 στα κεντρικά και από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου στα νησιά και την Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων, ζητά την προσοχή των πολιτών αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook