Η λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, μεγαλώνει καθημερινά...

Με αιτήματα την άμεση διανομή βιβλίων, την κάλυψη των κενών σε δασκάλους και καθηγητές, και την ίδρυση νέων σχολείων, μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν κινητοποιήσεις.

Με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο newsit.gr, πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, ξεκινώντας από το άγαλμα του Βενιζέλου και καταλήγοντας στο Εργατικό Κέντρο. Στο μεταξύ, σε κατάληψη βρίσκονται 17 γυμνάσια και λύκεια, ενώ αποχή πραγματοποιούν οι μαθητές σε τέσσερα σχολεία.

Στον χορό των καταλήψεων και τα σχολεία της Φθιώτιδας:

Οι μαθητές του 4ου Λυκείου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα έκαναν κατάληψη στο σχολείο, χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Εκεί βρέθηκε και ο Λυκειάρχης αλλά και κάποιοι γονείς για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν εξωσχολικοί ενώ διακριτική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Μαθητές άναψαν βεγγαλικά στο δημαρχείο της Πάτρας:

Έξω απο το δημαρχείο της Πάτρας βρέθηκαν το μεσημέρι μαθητές που έκαναν πορεία ενάντια στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη βιβλίων. Μάλιστα οι μαθητές άναψαν και βεγγαλικά στο μπαλκόνι του Δημαρχείου, ενώ δεν πτοήθηκαν απο την βροχή!