Τη συσσώρευση των προβλημάτων στο σωφρονιστικό κατάστημα των Χανίων φέρνει στη Βουλή η Βουλευτής Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης.

Η κυρία Κουρουπάκη αναφέρεται στα συμπεράσματα της αυτοψίας κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη που περιγράφουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για κρατούμενους και εργαζομένους και πιστοποιούν την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων και τον κίνδυνο εξάπλωσης μεταδοτικών νόσων.

Με την ερώτησή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, η Βουλευτής, αναδεικνύει το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων του σωματείου υπαλλήλων καταστήματος κράτησης Χανίων που διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες κράτησης των υπεράριθμων κρατουμένων, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών των νυχτερινών, εξαιρέσιμων ωρών και Σαββάτων από τον Οκτώβριο του 2010 και διεκδικούν την άμεση παράδοση της νέας φυλακής Χανίων.

Με δεδομένο τον επείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων που αφορούν στη δικαστική φυλακή Χανίων, η Ευαγγελία Κουρουπάκη ερωτά τον κύριο Υπουργό :

1. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών των υπαλλήλων καταστήματος κράτησης Χανίων ;
2. Πότε πρόκειται να παραδοθεί το νέο κατάστημα κράτησης Χανίων με το αναγκαίο επιπλέον προσωπικό ;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook