Με τις μελωδίες του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη γέμισε την Δευτέρα το βράδυ το Παγκρήτιο Στάδιο στη συναυλία που έκανε προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη ο Γ. Σ Εργοτέλης.

Μίκης και Εργοτέλης συναντήθηκαν επί της ουσίας ξανά μετά από 45 ολόκληρα χρόνια από αυτή την αλησμόνητη συναυλία του Έλληνα μουσικοσυνθέτη στο γήπεδο του Μαρτινέγκο που έμελλε να στιγματίσει την μετέπειτα πορεία του Εργοτέλη επί χούντας αλλά και να συνδέσει την ιστορική ομάδα του Ηρακλείου με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η ιστορία λοιπόν επαναλήφθηκε μετά από 45 χρόνια την Δευτέρα το βράδυ στο Παγκρήτιο Στάδιο με τον πρόεδρο του Εργοτέλη να τιμάει τον Μίκη Θεοδωράκη για την προσφορά του στην χώρα μας αλλά και την ομάδα του Εργοτέλη και τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη που έδωσε το παρόν στη συναυλία να δηλώνει συγκινημένος : «Η σχέση μου με τον Εργοτέλη ξεκινά από την παιδική μου ηλικία γιατί ο Χανιώτης πατέρας μου είχε πάρει μέρος σε σκοπευτικούς αγώνες με τον Εργοτέλη» ξεκίνησε στην ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος συνέχισε: «Θα ήταν μια θετική αντίδραση να εξαπλωθεί ο Εργοτέλης σε όλη την Κρήτη. Να ξεσηκώσει τη νεολαία του νησιού και να την ωθήσει σε μια πατριωτική αντίδραση».

Καταλήγοντας ο μεγάλος Μίκης επισήμανε : «Πρέπει να διαφυλάξουμε τους νέους από τις τοξίνες της Εθνικής μιζέριας με όπλο την αθλητική ιδέα, ώστε μέσα από την κρίση να ξεπεταχτούν οι πολίτες που θα σώσουν οριστικά τη χώρα. Είναι βέβαιο ότι ο μυθικός Εργοτέλης θα συμφωνήσει μαζί μου».

«Είναι ύψιστη τιμή για τον σύλλογο»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργοτέλη ο Απόστολος Παπουτσάκης που στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε : «Σε συγκυρίες όπως η σημερινή τα πολλά λόγια είναι περιττά. Η συνάντηση αυτή φωτίζεται από τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη τον οποίο όλοι στον Εργοτέλη τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο και τον ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρότασης, σε αυτή τη συναυλία μνήμης».

Αναφερόμενος στη συναυλία του 1966 που έγινε στο Μαρτινέγκο ο πρόεδρος του Εργοτέλη επισήμανε : «Πολλοί ήταν παρόντες και στη συναυλία του 1966 η οποία στιγμάτισε τον Εργοτέλη, προκαλώντας τον διωγμό του από τη Χούντα, αλλά κατέστησε σαφές ότι ο Εργοτέλης είναι φιλελεύθερο και προοδευτικό σωματείο».

Τέλος κλείνοντας την ομιλία του ο Απ. Παπουτσάκης απευθυνόμενος στον Μίκη Θεοδωράκη του τόνισε : «Επιτρέψτε μας να υποκλιθούμε στην προσφορά σας και να απαντήσουμε στη συγνώμη που μας είχατε απευθύνει για τα όσα άθελά σας είχατε προκαλέσει στον Εργοτέλη , με το εξής: Είναι ύψιστη τιμή για το σύλλογο να αποτελείτε μέρος της μεγάλης ιστορίας του».

Το παρόν στη συναυλία έδωσαν αρκετά μεγάλα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού πενταγράμμου όπως η Γλυκερία , ο Δημήτρης Μπάσης , η Σοφία Παπάζογλου κ.α , ενώ πάνω από 3.500 κόσμος χόρεψε στους ρυθμούς των γνωστών τραγουδιών του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη σε μια βραδιά αναμνήσεων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook