«Φωτεινή εξαίρεση στο σκοτεινό ουρανό» χαρακτήρισε τους Έλληνες εξαγωγείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιστράτευσαν τις δυνάμεις τους και τόλμησαν να δραστηριοποιηθούν σε νέες αγορές και αναρωτήθηκε: «Γιατί πετύχατε εσείς και όχι όλοι μας;».

Επιπλέον, ο κ.Παπούλιας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και στα παράπονα που είναι βέβαιο ότι θα έχουν από την Πολιτεία, η οποία, όπως σημείωσε, οφείλει να στηρίζει την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συνδέσμου, Χριστίνα Σακελλαρίδη, επισήμανε ότι το 2011 έχουν μπει στην ελληνική οικονομία 12 δισεκατομμύρια από τις εξαγωγές και ότι διαφορετικά η ύφεση θα ήταν κατά μία μονάδα βαθύτερη, ενώ, όπως είπε, στο πρώτο επτάμηνο του έτους, η αύξηση των εξαγωγών έφθασε το 10,7%, έναντι 10% που ήταν ολόκληρο το 2010.

Ευχαρίστησε δε, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την στήριξή του και τόνισε ότι οι εξαγωγές έρχονται να προστεθούν στα ευχάριστα νέα από τον τουρισμό και τον τραπεζικό τομέα, με την συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank.