Σοβαρές ζημιές σε σκάφη που βρίσκονταν στον Βλυχό Λευκάδας προκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης μπουρίνι που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά.

Την ίδια στιγμή ψαράδες και περίοικοι αντιλήφθηκαν μια γυναίκα μέσα σε μια βάρκα να έχει σηκώσει τα χέρια της και να καλεί σε βοήθεια.

Αμέσως στο σημείο που βρισκόταν πήγαν ψαράδες και λιμενικοί οι οποίοι την είδαν να προσπαθεί να τραβήξει προς τη βάρκα το πτώμα του 60χρονου άντρα της, το οποίο βρισκόταν στη θάλασσα.

Στη συνέχεια το πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ωστόσο οι λιμενικοί δεν μπορούν να διευκρινίσουν τα αίτια του θανάτου, καθώς η σύζυγός του νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να πει εάν ευθύνεται το μπουρίνι ή εάν πρόκειται για ατύχημα ή για θάνατο από παθολογικά αίτια.

Παράλληλα στον όρμο αναποδογύρισε ένα καταμαράν στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από λιμενικούς με τη συνδρομή κατοίκων. Όπως κατέθεσαν στο σκάφος δεν επέβαινε άλλο άτομο ωστόσο ως αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες από δύτη.

Ακόμη λόγω έντονης βροχόπτωσης στην Καλαμάτα η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Για την Τετάρτη όπως αναφέρει το in.gr, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει το απόγευμα από τα δυτικά.

Ακόμη θα επικρατήσουν βοριάδες από τα δυτικά και βόρεια και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά (6 με 9 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook