Επίκαιρο, παγκόσμιο και ως πεμπτουσία του τουρισμού χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού «Ο Τουρισμός Ενώνει τους Πολιτισμούς», στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στο γραφείο του, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού που θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς διοργανώνουν κάθε χρόνο εκδηλώσεις, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Τουρισμού, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται την 27η Σεπτεμβρίου, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του κόσμου καθώς και στην ανάδειξη της μεγάλη σημασίας που αποτελεί ο τουρισμός για τον τόπο μας και για την κοινωνία μας.

Τις εκδηλώσεις οι οποίες διοργανώνονται στην έδρα του Δήμου αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα παρουσίασαν ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος σε θέματα Τουρισμού κ. Μιχάλης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ κ. Στάθης Βιδάλης και η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαρία Καφετζάκη. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων καθώς και τους κ. Μανόλη Πεπόνη, Διευθυντή της ΔΑΕΑΝ και κ. Γιώργο Χουρδάκη, ειδικό Σύμβουλο σε θέματα τουρισμού, οι οποίοι δεν παραβρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού στο Βραχάσι, στο Σίσι, στη Μίλατο, στην Κριτσά, στην Ελούντα και στο Καλό Χωριό περιλαμβάνει:

Ποδηλατοδρομία στον Άγιο Νικόλαο «Η ζωή στην πόλη χωρίς αυτοκίνητα» στις 27/09, στις 18.00, δωρεάν είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους, μουσικό πρόγραμμα με κρητικά και λαϊκά τραγούδια, κρητικούς χορούς, έκθεση Κρητικών Προϊόντων με την συμμετοχή επιχειρήσεων & πολιτιστικών συλλόγων των Τοπικών Διαμερισμάτων και συλλόγων αλλοδαπών – INCO, τιμητικές βραβεύσεις από το Δήμο Αγίου Νικολάου σε επαγγελματίες της κρουαζιέρας, βραβεύσεις των επαγγελματιών που θα λάβουν μέρος στην Έκθεση Κρητικών Προϊόντων 2011, κέρασμα στις παραλίες, διαγωνισμό Κρητικής κουζίνας (παραδοσιακά και εποχιακά εδέσματα) με τη συμμετοχή των γυναικών του Καλού Χωριού και της Πρίνας, ζωγραφική στα βότσαλα στις παραλίες από τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, έκθεση υφαντικής στην Κριτσά και κέρασμα στα μαγαζιά και στον χώρο της έκθεσης, Θαλασσινό περίπλου στη Σπιναλόγκα με 50% έκπτωση, προβολή ντοκιμαντέρ (Σπιναλόγκα) «Ο τόπος που δακρύζουν οι Θεοί» στο Δημοτικό Κατάστημα Ελούντας, ξενάγηση μαθητών στις εγκαταστάσεις του Kalimera Kriti Hotel & Village Resort , παιχνίδια στην άμμο για τα παιδιά στην παραλία του Μπούφου, Beach sports & Beach Party επίσης στην παραλία του Μπούφου, κέρασμα στις παραλίες του Σισίου, τα εστιατόρια θα προσφέρουν παραδοσιακό μενού σε ειδική τιμή, δωρεάν ξενάγηση με το τραινάκι σε Σίσι και Μίλατο.