«Καζάνι» που βράζει θυμίζει και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μετά τους φοιτητές που επικοινωνούν μέσω facebook και οι μαθητές δικτυώνονται προκειμένου να συντονίσουν τις καταλήψεις των σχολείων τους.

Μαθητές από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη πρωτοστάτησαν στο διαδικτυακό κάλεσμα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για κατάληψη των σχολείων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 20 σχολεία της Αθήνας, 17 της Θεσσαλονίκης και κάποια σχολεία της Πάτρας- όπου σημειώθηκαν και επεισόδια- ξεκίνησαν καταλήψεις ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το γκρουπ των μαθητών που «προτρέπει» τους μαθητές «Πάμε Κατάληψη» υποκινείται από το ΚΚΕ.

Παρά τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορούσε στα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων και στους τρόπους αντιμετώπισής τους, σύμφωνα με το protothema.gr οι μαθητές δηλώνουν αγανακτισμένοι μέσω του facebook από την έλλειψη βιβλίων και τo όλο σύστημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η διατήρηση της δωρεάν εκπαίδευσης, η έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων και η ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων των καθηγητών και των δασκάλων είναι μερικά από τα θέματα που προβληματίζουν τους μαθητές και τα οποία συζητούν διεξοδικά στο ίντερνετ.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς δηλώνοντας προβληματισμένοι με τις ελλείψεις της φετινής σχολικής χρονιάς προσπαθούν να κατανοήσουν πως ακριβώς αποφασίζονται οι καταλήψεις των σχολείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σύλλογος Γονέων του γυμνασίου της Καισαριανής που χθες σημειώθηκαν κάποια προβλήματα όταν οι γονείς πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο στο οποίο είχε μπει λουκέτο από τους καταληψίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δάσκαλοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη απεργία ενώ οι καθηγητές προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τα καθήκοντά τους. Δάσκαλοι και καθηγητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συντονιστούν προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.