Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται στην Ιαπωνία μετά το πέρασμα του τυφώνα Ρόκε από τα κεντρικά της χώρας σήμερα, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας άνδρας περίπου 50 ετών σκοτώθηκε στην πόλη της κεντρικής Ιαπωνίας Ναγκόγια όταν παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε από τις καταρρακτώδεις βροχές, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ενας άλλος άνδρας 79 ετών βρέθηκε νεκρός σε ποτάμι στην γειτονική επαρχία Εχίμε, δήλωσε η τοπική αστυνομία στο δίκτυο. Ενας 66χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσε από τη στέγη ενός τριώροφου κτιρίου, όπου καθάριζε τις υδροροές μετά την καταιγίδα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στην περιφέρεια Γκίφου, η οποία βρίσκεται 250 χιλιόμετρα ανατολικά του Τόκιο, ένα αγόρι έχασε τη ζωή του και ένας 84χρονος αγνοείται. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για ισχυρές βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις κεντρικές και δυτικές περιοχές, μετέδωσε το NHK. Μέχρι τις 9 πμ τοπική ώρα (0000 GMT), ο \”πολύ ισχυρός\” τυφώνας βρισκόταν σε απόσταση 60 χιλιομέτρων νότια της χερσονήσου Κίι με βορειο-ανατολική κατεύθυνση και ταχύτητα 35 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook