Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του παραρτήματος του ΙΚΑ και τα επερχόμενα \”λουκέτα\” στην ΔΟΥ, στον ΟΤΕ και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νεάπολης,εξέδοσε η δημοτική κοινότητα Νεάπολης του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, ενώ προειδοποιεί για έντονες κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Αναλυτικότερα το ψήφισμα έχει ως εξής :

\” Ως Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης, του Δήμου Αγίου Νικολάου Κρήτης, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε το \”παρόν\” στο κάλεσμα των πολιτών που σήμερα εκφράζουν την αγανάκτηση και την οργή τους, για την υποβάθμιση της Πόλης της Νεάπολης σε επίπεδο υπηρεσιών και διαμαρτυρόμαστε εντόνως τόσο για την επερχόμενη αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος Ι.Κ.Α. Νεάπολης, όσο και για το δρομολογούμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Νεάπολης, του παραστήματος του Ο.Τ.Ε. και την υποβάθμιση του Κ.Π.Ε.

Δεν είναι δυνατόν, στις ημέρες μας, να απογυμνώνουμε μια ολόκληρη πόλη προκειμένου να ικανοποιηθούν ορισμένα μικροπολιτικά συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με μνημόνιο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής πολιτικής.

Τα πραγματικά στοιχεία έχουν ως εξής :

1) τα έξοδα του υποκαταστήματος ΙΚΑ Νεάπολης αποτελούν ποσό ευτελές, «περίπου 500 € μηνιαίως»

2) δεν εξυπηρετεί μόνο την πόλη της Νεάπολης αλλά και ολόκληρο το επάνω Μεραμπέλλο, με πολύ μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και μεγάλο όγκο οικοδομών.

3) εξυπηρετεί περίπου έξι χιλιάδες εργαζόμενους από την ευρύτερη περιοχή Νεάπολης, Βραχασίου, Σισίου, Μιλάτου.

4) εξυπηρετεί εκατοντάδες συνταξιούχους, οι οποίοι, με την περικοπή των συντάξεών τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκέπτονται το ΙΚΑ Αγίου Νικολάου.

5) η Δ.Ο.Υ Νεάπολης και το υποκατάστημα του Ο.Τ.Ε εξυπηρετούν τους Πολίτες όλων των προαναφερόμενων περιοχών, και επιπλέον στεγάζονται σε δημόσια κτήρια.

6) το Κ.Π.Ε. Νεάπολης επί σειρά ετών εκπόνησε και υλοποίησε σπουδαία Περιβαλλοντικά προγράμματα στα οποία εκπαιδεύονταν μαθητές από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα, και στεγάζεται επίσης σε δημόσιο κτήριο.

Αντιστεκόμαστε και καταγγέλλουμε την υποβάθμιση, αποδυνάμωση και απομόνωση της περιοχής μας και ειδικά της Πόλης της Νεάπολης η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευημερία και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των συμπολιτών μας και αντιστρατεύεται ευθέως την κοινωνική συνοχή του Δήμου μας.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook