Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατήγγειλε την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις και κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη να συνδράμουν τον λαό της Συρίας όπως έκαναν και με τον λιβυκό λαό.

\”Ελπίζω το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει την ευθύνη για την προστασία– χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μεθόδους– του συριακού λαού κατά της καταστολής του καταδικασθέντος καθεστώτος (της Δαμασκού),\” δήλωσε ο Σαρκοζί μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη κατά την διάρκεια συνόδου για την Λιβύη.

\”Ο λαός της Συρίας έχει το δικαίωμα να πάρει την μοίρα του στα ίδια του τα χέρια,\” είπε ο Γάλλος πρόεδρος επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για δημοκρατία και ελευθερία στη Συρία. Σε αντίθεση με την ανάληψη δράσης κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη, οι διαφωνίες στους κόλπους του ΣΑ του ΟΗΕ έχουν αποτρέψει μέχρι στιγμής την ανάληψη στρατιωτικής δράσης και την επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Ασαντ.
 
Η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στην επιβολή κυρώσεων κατά της Συρίας επικαλούμενες τη σημαντική συμβολή της Δαμασκού στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook