Μεγάλη επιτυχία ενάντια στο εμπόριο «λευκού θανάτου» πέτυχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος είχαν πληροφορίες για δύο Αλβανούς, ηλικίας 24 και 28 ετών, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου.

Οι δύο ύποπτοι εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης από τις αστυνομικές δυνάμεις και τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση.

Η υπομονή απέδωσε καρπούς, μιας και στις 12:30 το μεσημέρι, οι δύο τους συναντήθηκαν με έναν 51χρονο Ηρακλειώτη για «συναλλαγή». Καθώς ο 24χρονος επιτηρούσε διαρκώς τον χώρο, ο 28χρονος πλησίασε τον 51χρονο και του έδωσε μια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε 5 γραμμάρια ηρωίνης.

Οι αστυνομικοί δεν περίμεναν παραπάνω. Πραγματοποίησαν άμεση και δυναμική παρέμβαση, την οποία οι έμποροι και ο αγοραστής δεν περίμεναν.

Οι δύο αλλοδαποί ακινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ ο 51χρονος το «έπαιξε δύσκολος», αντιδρώντας στην σύλληψη, προέβαλε σθεναρή αντίσταση προσπαθώντας να μην τον ελέγξουν και πετώντας, μάταια, την αμαρτωλή συσκευασία με το ναρκωτικό στο έδαφος.

Η συνέχεια ήταν αποκαλυπτική: στην κατοχή και στα σπίτια των δύο συλληφθέντων εμπόρων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 405 ευρώ, ένα ψαλίδι με υπολείμματα ηρωίνης και μεγάλες ποσότητες του σκληρού ναρκωτικού σε νάιλον συσκευασίες, συνολικής ποσότητας 448 γραμμαρίων, η οποία και προοριζόταν να διανεμηθεί στην πόλη…

Το  «κερασάκι στην τούρτα»: οι δύο Αλβανοί είχαν εισέλθει παράνομα στην χώρα, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο για το νόμιμο της διανομής τους.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook