Η διατήρηση του σωματικού βάρους σε ασθενείς που πάσχουν από την νόσο Αλτσχάμερ είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ο υποσιτισμός είναι συχνό φαινόμενο και δυστυχώς έχει σοβαρές επιπτώσεις για το άτομο.

Συστήνουμε να συμβουλευτείτε ένα διαιτολόγο διατροφολόγο που θα προσδιορίσει τις ενεργειακές του ανάγκες και θα δημιουργήσει ένα μενού με επάρκεια θερμίδων και μακροθρεπτικών συστατικών, ειδικά πρωτεΐνων  ώστε να διασφαλιστεί το σωματικό βάρος και κυρίως ο μυικός ιστός. Θα σας συμβουλεύσει για τα τρόφιμα που θα προσφέρουν αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες που θα προστατεύσουν τους ιστούς από την φθορά άρα και την εξέλιξη της νόσου.

Συνήθως προτιμάται το ελαιόλαδο, το ρόδι, το σπανάκι, τα καρύδια, η γλιστρίδα, τα λιπαρά ψάρια όπως η σαρδέλα, το σκουμπρί και ο τόνος και ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Να σημειωθεί ότι πολύ συχνά προκύπτουν και προβλήματα στην οδοντοστοιχία αλλά και την κατάποση και γι΄αυτό καλό θα ήταν οι τροφές να μην είναι πολύ σκληρές. Επίσης να προσέξετε την κατανάλωση των υγρών γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αναρρόφηση. Προσοχή όμως μην καταλήξετε στο άλλο άκρο που είναι η αφυδάτωση.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook