Σχεδόν το απόλυτο πέτυχαν οι τενίστες και οι τενίστριες του Ο.Α. Χανίων στο 4ο Ενωσιακό πρωτάθλημα Κρήτης που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ο.Α. Σούδας και Ο.Α. Χανίων το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ο.Α.Χ. κατάφεραν να κατακτήσουν 4 πρώτες, 3 δεύτερες και 2 τρίτες θέσεις σε συνολικά 6 κατηγορίες με τον Ο.Α.Χ. να συμμετέχει με αθλητές του στις 5 από αυτές (εκτός αγόρια 16).
Στα κορίτσια 16 η Ξηρογιάννη Ελένη σε συνέχεια της επιτυχίας της στο τελευταίο Πανελλαδικό κατέλαβε την 1η θέση επικρατώντας στο εμφύλιο τελικό για τον Ο.Α.Χ. της Μπενιουδάκη Κατερίνας σ’ ένα παιχνίδι με αρκετές διακυμάνσεις και τελικό σκορ το 3/6 6/4 6/1. Στον ημιτελικό η Ξηρογιάννη είχε επικρατήσει της Καψοκώστα (Ο.Α. Σούδας) με σκορ 6/1 6/1. 

\"\"
Στον δεύτερο εμφύλιο τελικό η Μαθιουδάκη Γιολένα νίκησε την Ξηρογιάννη Ματίνα στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Χ. με σκορ 6/1 6/0 σ’ ένα ποιοτικό ματς όπου η νικήτρια επέβαλε το ρυθμό της. Προηγουμένως η Μαθιουδάκη είχε επικρατήσει των Κουκλάκη Ελένη, επίσης του Ο.Α.Χ. σ’ ένα ακόμη καλό ματς με 4/2 4/0, και Γκόγκου Κ. (Ο.Α. Σούδας) στον ημιτελικό με 6/0 6/0. Η υπέρβαση όμως έγινε από την Ξηρογιάννη, η οποία αφού απέκλεισε με σκορ 4/2 4/0 την Ναούμ Μαρία του Ο.Α.Χ. που αν και 12 ετών αγωνίσθηκε στα 14άρια για εμπειρία, στην συνέχεια επικράτησε της Μαρκάκη (Ηράκλειο Ο.Α.Α.) που ήταν το Νο 1 του ταμπλό παίζοντας πολύ επιθετικά και ώριμα. Το τελικό σκορ ήταν 4/2 4/5(4) 10/4. Στον ημιτελικό απέκλεισε την Παγούνα (Ο.Α. Σούδας) με σκορ 6/2 6/1 και βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος σε τελικό.
Στην ίδια κατηγορία πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Κρασουδάκη Θέμις που ηττήθηκε δύσκολα στον 1ο γύρο. Στον 1ο γύρο επίσης αποκλείστηκαν η Τζανάκη Ισμήνη, η Τσαγκαράκη Νεφέλη και η Ναξάκη Μαργαρίτα. 

Επίσης υπέρβαση έκανε και η Κοκκινάκη Ευαγγελία καθώς κατάφερε όχι μόνο να κατακτήσει για πρώτη φορά την 1η θέση στα κορίτσια 12 αλλά και να νικήσει 2 αντιπάλους από τις οποίες είχε ηττηθεί μέσα στην χρονιά. Η αθλήτρια του Ο.Α.Χ. στον 1ο γύρο επικράτησε της Κηπουρού Δήμητρας επίσης του Ο.Α.Χ. με 4/0 4/0 και πέρασε στον 3ο γύρο ουσιαστικά χωρίς αγώνα αφού στο 1/0 game εγκατέλειψε η αδερφή της, Κοκκινάκη Ευγενία.

Στα ημιτελικά επικράτησε της Κωνσταντάκη (Ιεράπετρα) από την οποία είχε ηττηθεί εύκολα πριν από μερικούς μήνες με σκορ 6/1 6/0. Στον τελικό συναντήθηκε με την Γκόγκου Ε. (Ο.Α. Σούδας) από την οποία επίσης είχε χάσει εύκολα φέτος αλλά αυτή την φορά ήταν η σειρά της να νικήσει και μάλιστα 6/0 6/1 αποδίδοντας πολύ καλό τένις. 

\"\"

Μια ακόμα πρωτιά ήρθε από τον Τσιβουράκη Αντώνη στα αγόρια κάτω των 12 ετών με τον αθλητή του Ο.Α.Χ. να δυσκολεύεται περισσότερο στο ματς του 2ου γύρου κόντρα στον συναθλητή του από τον Ο.Α.Χ. Κρασουδάκη Γιάννη, τον οποίο και κέρδισε 4/0 2/4 10/5. Στον ημιτελικό επικράτησε του Λιοδάκη (Ο.Α. Σούδας) με σκορ 6/4 7/5 και στον τελικό του (Ο.Α. Σητείας) με 6/4 6/3. Για τον Τσιβουράκη πρέπει να σημειώσουμε ότι η 1η θέση είναι σημαντική επιτυχία καθώς πριν από λίγους μήνες ταλαιπωρήθηκε μ’ ένα σοβαρό σπάσιμο στο δεξί του χέρι, το οποίο ξεπεράστηκε πλήρως και ο αθλητής του Ο.Α.Χ. μπορεί πια να αγωνίζεται πραγματοποιώντας επιτυχίες.

Στην ίδια κατηγορία ο Αλεξάκης Πέτρος πήρε την 3η θέση για δεύτερη φορά φέτος καθώς αφού νίκησε τον Παπυράκη (Ηράκλειο Ο.Α.Α.) με 4/0 4/0 στην συνέχεια ηττήθηκε από τον Κοντογιωργάκη στον ημιτελικό με σκορ 5/7 1/6 αν και στο 1ο σετ προηγήθηκε 4/1 και 5/3. Σε αυτή την κατηγορία αγωνίσθηκαν επίσης ο Γατούδης Νίκος και ο Σπανουδάκης Παύλος που αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο. 

Τέλος στα αγόρια κάτω των 14άρων οι αθλητές του Ο.Α.Χ. Ναούμ Σπύρος και Αρετάκης Γιάννης πέτυχαν μια μεγάλη επιτυχία καθώς αν και ηλικιακά αγωνίζονται στα 12άρια αυτή την φορά πήραν μέρος στα 14άρια και ο μεν Σπύρος πήρε την 2η ο δε Γιάννης την 3η θέση. Πετυχαίνοντας και οι δύο πολύ σημαντικές νίκες στα προημιτελικά έδειξαν το πόσο έχουν ανεβάσει το επίπεδο παιχνιδιού τους.

\"\"

Ο μεν Ναούμ επικράτησε εύκολα των Τσιγγού (Ο.Α. Σούδας) 4/0 4/0, Νικολακάκη (Ηράκλειο Ο.Α.Α.) 4/1 4/0 και Σαββάκη Νο 3 (Ο.Α. Ρέθυμνο) με σκορ 4/1 4/0. Στον ημιτελικό επικράτησε του συναθλητή του Αρετάκη με σκορ 6/2 6/0 αλλά στον τελικό αν και ξεκίνησε πολύ καλά και προηγήθηκε 3/1 στην συνέχεια έχασε τον καλό ρυθμό του και τελικά ηττήθηκε με σκορ 3/6 3/6 από τον Μπαγορδάκη (Ο.Α. Σητείας).

Ο Αρετάκης από την άλλη αφού επικράτησε του Σταυρουλάκη (Ηράκλειο Ο.Α.Α.) 4/2 4/0 στην συνέχεια απέκλεισε το Νο 2 του ταμπλό Μιχαήλο (Ηράκλειο Ο.Α.Α.) με σκορ 0/4 4/1 10/5 πετυχαίνοντας μια πολύ καλή νίκη με τον κατά 1 χρόνο μεγαλύτερο του αντίπαλο, βασιζόμενος στην πολύ καλή τακτική του. Σε αυτή την κατηγορία ο Σχοινοπλοκάκης Κωνσταντίνος έφτασε ως τους 8 ενώ ο Κηπουρός Σταύρος αποκλείστηκε στον 2 γύρο. 

Το 4ο Ενωσιακό για το 2011 έδειξε για μια ακόμα φορά την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον Ο.Α. Χανίων και κράτησε τον Χανιώτικο σύλλογο στην 1η θέση του Παγκρήτιου τένις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook