Για την πορεία του Εργοτέλη στο φετινό πρωτάθλημα, την σπουδαία νίκη επί του Πανιωνίου αλλά και για τον στόχο της πεντάδας, ο Σήφης Δασκαλάκης μίλησε στον sport 24 με αφορμή το νικηφόρο τρίποντο που πήρε χθες η ομάδα του.

Ήταν στόχος από την αρχή η πεντάδα; 

«Δεν ήταν. Τώρα όμως είναι! Πιστεύω πριν ήταν μόνο ο Πανιώνιος στο μυαλό μας και πως θα φτάναμε στους 28 πόντους. Τώρα επειδή παίζουμε και Σάββατο στο μυαλό μας είναι να κερδίσουμε την Καβάλα και να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Να πω ότι από την αρχή της σεζόν δεν είχαμε ως στόχο την παραμονή, αλλά να φτάσουμε τουλάχιστον στην 7η θέση. Βέβαια όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την βαθμολογία φέτος κάποια στιγμή μπερδευτήκαμε όλοι. Τώρα θεωρώ ότι πατάμε καλά και κοιτάμε πιο ψηλά. Σαφώς».

Θα τα καταφέρει όμως ο Εργοτέλης; Τις προηγούμενες σεζόν η ομάδα έκανε κοιλιά στον δεύτερο γύρο…

 «Σίγουρα όσο περνάνε τα χρόνια η ομάδα αποκτά εμπειρία. Είμαστε πέντε χρόνια στην Super League και ήταν λογικό κάποια στιγμή να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι. Όλοι πιστεύουμε ότι φέτος έχει έρθει αυτή η ώρα και θα προσπαθήσουμε να το κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και όλα όσα έχουμε μάθει αυτά τα χρόνια».

Ποιο ήταν όμως το κλειδί της νίκης με τον Πανιώνιο; Μία ομάδα που καιγόταν για τους τρεις βαθμούς.

 «Ήταν ένα παιχνίδι στην έδρας μας και το θέλαμε. Γνωρίζαμε πως ο Πανιώνιος ήθελε τους τρεις βαθμούς και δεν θα ήταν εύκολο, όμως παρουσιαστήκαμε έτοιμοι και αυτά που δουλεύαμε μέσα στην εβδομάδα τα βγάλαμε στο γήπεδο και καταφέραμε να κερδίσουμε».

Για το γκολ που σημείωσε ο Τζούνιορ; 

«Ε, στα αποδυτήρια τον πειράξαμε. Τον λέμε γέρο (γέλια). \”Άντε θα κάνεις και άλλο συμβόλαιο, λες και είσαι 24\”, του είπαμε. Πέρα από την πλάκα όμως ο Σίλβα είναι ο αρχηγός μας και ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook