Στις βασικές πτυχές της οικονομικής κρίσης και στις "μεγάλες αλλαγές" που συντελούνται στη χώρα μας, αναφέρθηκε συνοπτικά ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στο "The Kudlow Report" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

"Είμαστε κοντά σε συμφωνία" με την τρόικα, ανέφερε ο κ. Λαμπρινίδης, επισημαίνοντας ωστόσο τρία μεγάλα προβλήματα: Πρώτο, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει "δραματικές αλλαγές" στην Ελλάδα, δεν έγιναν όλα τέλεια και ικανοποιητικά. Δεύτερο, υπήρξε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι αναμενόταν. Και τρίτο, η Ευρώπη δεν μιλούσε με μία φωνή, γι' αυτό παρατηρήθηκε διαταραχή στην αγορά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λαμπρινίδης εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα είναι σε δύσκολη θέση για αρκετά χρόνια, υπογράμμισε, όμως, ότι παρά τις αρνητικές φήμες και τους διάφορους ισχυρισμούς που εμφανίζονται κατά διαστήματα, "είμαστε ακόμη εδώ, η Ευρώπη είναι ακόμη εδώ και το ευρώ εξακολουθεί να είναι ισχυρό νόμισμα".

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε μια συνοπτική εικόνα για τις αλλαγές που επιχειρούνται στην Ελλάδα και για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζονται, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα τα καταφέρει.