Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακό) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ χειρόφρενο τραβούν από τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ταξιτζήδες.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αναμένεται να συνεδριάζουν καθημερινά, προκειμένου να καθορίζουν κάθε φορά -ανάλογα και με τις εξελίξεις- τη στάση τους.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν επίσης την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ καθώς και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι, μαζί με φοιτητές, θα συμμετάσχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13.00 στα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα, οι δάσκαλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τρίωρη στάση εργασίας.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο για την Παιδεία.

Λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, η Olympic Air και η Aegean Airlines ανακοίνωσαν τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

Τέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.30 έως την λήξη ωραρίου, διαμαρτυρόμενη για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ.

Στις 18:30, επιτροπή σωματείων, κινήσεων και συνελεύσεων, δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, σχήματα και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετέχουν με την κίνηση «Δεν χρωστάμε- Δεν Πουλάμε-Δεν πληρώνουμε» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Θα έχουν μαζί τους ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά τα οποία θα κάψουν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook