Οι Φίλοι του Ποδηλάτου Ιεράπετρας απευθύνουν κάλεσμα στους Πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας να επισκευάσουν τα παλιά τους ποδήλατα και να τα θέσουν στη διάθεση των συμπολιτών τους. Αναφέρουν:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το ποδήλατο αποτελεί ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μετακίνησης. Αποτελεί μια ευκαιρία για άθληση και ευεξία και ένα μέσο με το οποίο μπορεί κανείς να μετακινηθεί γρήγορα και με ασφάλεια μέσα σε μια πόλη όπως η δική μας.

Η Ιεράπετρα είναι μια πόλη ιδανική όσον αφορά στη χρήση ποδηλάτου σε καθημερινή βάση και όμως αντιθέτως αντί να έχουμε την πρωτιά στα ποδήλατα έχουμε την πρωτιά στην κατοχή και χρήση αυτοκινήτου.

Για μας τους Φίλους του Ποδηλάτου Ιεράπετρας, το ποδήλατο είναι κάτι περισσότερο από ένα μέσο μετακίνησης, είναι στάση ζωής. Επιδιώκοντας να περάσουμε το μήνυμα αυτό, οργανώνουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ποδηλατοβόλτες μέσα στην πόλη αλλά και εξορμήσεις στη φύση και στα χωριά του δήμου μας.

Μαζί μας έχουμε ποδηλάτες κάθε ηλικίας και ευελπιστούμε η παρέα μας να συνεχίσει να μεγαλώνει και το ποδήλατο να μπει για τα καλά στη ζωή και στη λειτουργία της πόλης μας.

Για το σκοπό αυτό και για να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν με ποδήλατο σας καλούμε να:

– Χαρίσετε στην πόλη της Ιεράπετρας το παλιό, παροπλισμένο και σκουριασμένο ποδήλατο σας

και εμείς οι Φίλοι του Ποδηλάτου με εθελοντική προσφορά και εργασία και σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή πρόκειται να:

– Επισκευάσουμε πλήρως τα ποδήλατα αυτά

και να:

– τα θέσουμε στην διάθεση των συμπολιτών μας ώστε να τα δανείζονται ελεύθερα και δωρεάν σε καθημερινή βάση

Καλούμε επίσης και όποιους συμπολίτες μας μπορούν, είτε με εθελοντική εργασία στη αποκατάσταση των ποδηλάτων είτε με όποιο άλλο τρόπο επιθυμούν να συνδράμουν στη προσπάθεια μας αυτή.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πρέπει μόνοι μας να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της πόλης μας, που ενδυναμώνουν τη συνοχή του κοινωνικού συνόλου και προβάλλουν αισιόδοξα και ελπιδοφόρα μηνύματα.

Με εκτίμηση

Φίλοι του Ποδηλάτου Ιεράπετρας

Τηλ επικοινωνίας: 6972220513 6972502895

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook