Η αναζήτηση ενός σπιτιού προς ενοικίαση είναι πάντοτε μια πρόκληση – πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κάποιο νέο φοιτητή, για τον οποίο είναι η πρώτη φορά που θα ζήσει μακριά από το πατρικό σπίτι. Ευτυχώς, η σελίδα studenthouse.gr δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και ιδιοκτήτες ακινήτων να βρουν ο ένας τον άλλο, και μάλιστα χωρίς μεσιτική προμήθεια!

Μπαίνοντας στο studenthouse.gr σας υποδέχεται το πλαίσιο αναζήτησης, στο οποίο μπορείτε σε πρώτο επίπεδο να επιλέξετε την περιοχή, και πατώντας το κουμπί \”αναζήτηση\” να δείτε όλα τα ακίνητα που είναι διαθέσιμα στην περιοχή.

\"1\"

Οι περιοχές δεν είναι με αλφαβητική σειρά, αλλά κάνοντας ένα κλικ στη λίστα και γράφοντας τα πρώτα 2-3 γράμματα στο πληκτρολόγιο θα εντοπίσετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει.

\"Menu_001\"

Από εκεί και πέρα, αν θέλετε να έχετε πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα, το studenthouse.gr σας δίνει αρκετές δυνατότητες.

Στο πεδίο \”ακίνητο\” μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Διαμέρισμα, Δωμάτιο (σαν συγκάτοικος) ή Γκαρσονιέρα.

Στα \”ενοίκιο\” μπορείτε να ορίσετε το πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε, ξεκινώντας από μέχρι 200 ευρώ και φτάνοντας μέχρι τα 600+

Στην επιλογή συγκατοίκων μπορείτε να ορίσετε μέχρι με πόσα άτομα είστε διατεθειμένοι να συγκατοικήσετε (από \”όχι\”, αν θέλετε να είστε μόνος, μέχρι περισσότερους από 4).

Τέλος, στα τετραγωνικά μπορείτε να θέσετε και κατώτατο και ανώτατο όριο, ώστε να εμφανίζονται μόνο τα σπίτια στο μέγεθος που σας ενδιαφέρει.

Η προεπιλογή για την εμφάνιση στη λίστα των ακινήτων που θα εμφανιστούν είναι η τελευταία ενημέρωση – έτσι ώστε οι αγγελίες που έχουν εισαχθεί ή έχουν ενημερωθεί πιο πρόσφατα να εμφανίζονται πρώτες. Από εκεί και πέρα, όμως, μπορείτε να εμφανίσετε τις αγγελίες με βάση το ενοίκιο (από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο ή αντιστρόφως) καθώς και με την επιφάνεια σε τετραγωνικά.

\"2\"

Πέρα από το βασικό site, στο blog που συντηρούν οι δημιουργοί του studenthouse.gr θα βρείτε, μεταξύ άλλων, χρήσιμες πληροφορίες (\”Συμβουλές για νέα ενοικίαση\”), διαγωνισμούς (επιβράβευση της καλύτερης φωτογραφίας, εισητήρια για συναυλίες) και ενημερωτικά άρθρα (\”Κατάργηση της μεσιτικής προμήθειας\”, \”Ενοικιάσεις κατοικιών και μετανάστευση\”)

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος για τη δημοσίευση αγγελιών στο studenthouse.gr, ανεξαρτήτως των ακινήτων που επιθυμεί κάποιος να καταχωρίσει, και βεβαίως καμία μεσιτική προμήθεια. Ωστόσο, το pcsteps.gr συμβουλεύει μαζί με τις αγγελίες σας, να έχετε βάλει και καλές φωτογραφίες, καθώς οι αγγελίες με φωτογραφίες έχουν επισκεψιμότητα μέχρι και 100 φορές μεγαλύτερη από τις σκέτες…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook