Εμμένουν στη στάση τους οι Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας οι οποίοι αρνούνται να υπογράψουν τη Διαπιστωτική Πράξη που αφορά στο νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι εξελίξεις αυτές στην Παιδεία και στα Πανεπιστήμια έχουν προκαλέσει σύγχυση στο υπουργείο Παιδείας. Μετά το τελεσίγραφο προς τους πρυτάνεις του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλη Παπάζογλου αργά το βράδυ της Τετάρτης η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου εξέδωσε  ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος για την άρνηση των πρυτάνεων να υπογράψουν την Διαπιστωτική Πράξη.

Η κα Διαμαντοπούλου κάνει λόγο για πράξεις που δεν συνάδουν με την νομιμότητα, τονίζοντας ότι \”σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή του νόμου θα προχωρήσει απαρέγκλιτα\”.

\”Όπου διαπιστωθεί άρνηση υπογραφής της διαπιστωτικής πράξης, θα προβώ στην έκδοσή της όπως έχω υποχρέωση σύμφωνα με το νέο νόμο’’.

Ο νόμος δίδει τη δυνατότητα, εφόσον οι νυν πρυτανικές αρχές αρνηθούν να υπογράψουν τη Διαπιστωτική Πράξη, να κληθούν οι προηγούμενοι πρυτάνεις να το πράξουν.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Γιάννης Φίλης, η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς το υπουργείο θέλει να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου και αυτό θα το κάνει με τους καθηγητές που συμφωνούν μαζί του και με το νέο νόμο.

Μάλιστα ο κ. Φίλης σημείωσε πως και στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπως και σε άλλα Πανεπιστήμια της Χώρας, υπάρχουν πρόσωπα με τα οποία μπορεί να συνεργαστεί το υπουργείο παιδείας στην κατεύθυνση της εφαρμογής του συγκεκριμένου νομοθετήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook