Ένα ακόμη «ψηφιδωτό» στην μακραίωνη ιστορία της πόλης των Χανίων αναμένεται να προσθέσουν οι αρχαιολογικές ανασκαφές που είναι σε εξέλιξη στο υπόγειο του μεγάρου Παπαδοπέτρου στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Η ύπαρξη αρχαίων κτιρίων στο υπόγειο του κτιρίου διαπιστώθηκε στην διάρκεια των εργασιών που εκτελούνται από το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο ανήκει, προκειμένου το όμορφο νεοκλασικό αυτό κτίριο να διαμορφωθεί σε πολιτιστικό κέντρο.

Αμέσως κλήθηκε η ΚΕ Εφορία Κλασσικών Αρχαιοτήτων και με την συνδρομή και του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεκίνησαν οι ανασκαφές.

\"\"

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Flashnews.gr, ήδη έχουν αποκαλυφθεί τμήματα τοίχων από κτίριο ή κτίρια τα οποία είχαν ανεγερθεί εκτός της βασικής περιοχής της αρχαίας πόλης των Χανίων.

Μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή Νότια και κοντά στην σημερινή Δημοτική αγορά έχουν ανευρεθεί στο παρελθόν κτίρια της Ρωμαϊκής περιόδου, ενώ το 1998 στην διάρκεια εργασιών της ΔΕΥΑΧ σε απόσταση λίγων μέτρων από το μέγαρο Παπαδόπετρου και συγκεκριμένα στην διασταύρωση οδών Χιωτάκη-Τζανακάκη, είχαν βρεθεί κολώνες και άλλα υπολείμματα από Ρωμαϊκό κτίριο.

\"\"

Το πότε θα ολοκληρωθούν οι ανασκαφές στο υπόγειο του κτιρίου, θα εξαρτηθεί από τα ευρήματα που θα αποκαλυφθούν.

Υπενθυμίζεται πως το μέγαρο Παπαδοπέτρου, δωρίθηκε από την οικογένεια του Σφακιανού Βουλευτή Σήφη Παπαδοπέτρου στο Πολυτεχνείο Κρήτης , προκειμένου να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ιδρύματος.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook