Δυο ακόμη εργολαβίες, που αναβαθμίζουν το προφίλ του Δήμου Γόρτυνας, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Ο λόγος για τη δημιουργία χώρων αναψυχής με παιδικές χαρές στις τοπικές κοινότητες Λαρανίου κι Αγίου Θωμά της Δημοτικής Ενότητας Αγίας Βαρβάρας, που αναμένεται να ολοκληρωθούν στο επόμενο διάστημα, αφού οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς.

 Τα έργα πραγματοποιούνται στα πλαίσια του προγράμματος «Αναβάθμιση / Βελτίωση κοινόχρηστων χώρων» του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος «Κρήτη-Πράσινη Ανάπτυξη».

 Η προσπάθεια δημιουργίας χώρων αναψυχής και παιχνιδιού ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Αγίας Βαρβάρας μέσω του οποίου εκπονήθηκαν τεχνικές μελέτες που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και καταλληλότητας. Ο προϋπολογισμός των έργων είναι 51.788,72€ και 62.507,82€ αντίστοιχα και την εποπτεία τους έχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Στους υπό διαμόρφωση χώρους δημιουργούνται χώροι παιχνιδιού (παιδικές χαρές), διαμορφώνονται περιπατητικές διαδρομές, τοποθετούνται παγκάκια και πέργκολες, εγκαθίστανται φωτιστικά σώματα και δίκτυα, γίνονται δενδροφυτεύσεις κ.α.

Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως η δημιουργία χώρων αναψυχής και παιχνιδιού αποτελούσε προσωπική δέσμευση του ίδιου προς τους λιλιπούτειους δημότες της δημοτικής ενότητας Αγίας Βαρβάρας, κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Με την υλοποίηση των δύο παραπάνω έργων γίνεται πραγματικότητα ο στόχος της Δημοτικής Αρχής, να δημιουργήσει χώρους αναψυχής, για μικρούς και μεγάλους. Δημιουργούνται καλαίσθητοι δημόσιοι χώροι για την ξεκούραση και την αναψυχή των δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου, μα προπάντων εστίες παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς για τα μικρά παιδιά.

 Όταν είχα ξεκινήσει τη θητεία μου ως Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας με είχαν επισκεφτεί μαθητές από τα σχολεία του τότε Δήμου και μου ζήτησαν να φτιάξουμε χώρους όπου να μπορούν να παίζουν. Τους υποσχέθηκα πως θα ικανοποιήσουμε το αίτημά τους και σε λίγο καιρό θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε τα συγκεκριμένα πάρκα στους μικρούς δημότες.

Δυστυχώς επειδή δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα δεν φτιάξουμε πάρκα σε όλα τα χωριά, ωστόσο στόχος μας πλέον σαν Δήμος Γόρτυνας είναι να μπορέσουμε να κατασκευάσουμε αντίστοιχους χώρους σε όλους τους οικισμούς που στερούνται τέτοιου είδους υποδομές.» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook