Το NATO ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον διοικητή των Ταλιμπάν που εμπλεκόταν στην επίθεση η οποία είχε προκαλέσει τη συντριβή ενός αμερικανικού ελικοπτέρου τον Αύγουστο στην επαρχία Ουαρντάκ, νοτιοδυτικά της Καμπούλ. Ο Κάρι Ταχίρ είχε στήσει ενέδρα στους Αμερικανούς προκαλώντας τη συντριβή ενός ελικοπτέρου της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι 38 επιβάτες του ελικοπτέρου, μεταξύ τους 30 Αμερικανοί στρατιώτες, σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, την πλέον αιματηρή για τον διεθνή συνασπισμό από την αρχή του πολέμου πριν από δέκα χρόνια.

Ο διοικητής των Ταλιμπάν Κάρι Ταχίρ σκοτώθηκε σε έναν αεροπορικό βομβαρδισμό την Τρίτη στο κεντρικό Αφγανιστάν, διευκρίνισε το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του. Λίγο μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τους ενόπλους που είχαν καταρρίψει το ελικόπτερο.

Ωστόσο, ο Κάρι Ταχίρ ήταν αυτός που είχε προσελκύσει την προσοχή των Αμερικανών στρατιωτών στο σημείο, κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι στην περιοχή αυτή πραγματοποιείτο μια συνάντηση των Ταλιμπάν, εξήγησε Αφγανός κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook