Πού να φαντάζονταν οι κάτοικοι της Πάρου ότι ο αλλοδαπός που εμπιστεύονταν για να περιποιείται τους κήπους τους και το έκανε με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, ήταν ένας… καταζητούμενος δολοφόνος!

Κι όμως, οι αρχές της πατρίδας του αναζητούσαν τα ίχνη του εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια!

Σε βάρος του 40χρονου Αλβανού εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης των αλβανικών αρχών, για μια ανθρωποκτονία που είχε διαπράξει στην πατρίδα του στις 6 Νοεμβρίου του 1994!

Όμως, το σχετικό σήμα της Ιντερπόλ έφτασε στις ελληνικές αρχές μόλις πριν από τρεις ημέρες. Ήταν, ωστόσο, αρκετό το διάστημα για τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Πάρου να εντοπίσουν τον καταζητούμενο αλλοδαπό και να τον συλλάβουν!

Ο Αλβανός βρισκόταν τους τελευταίους δυο μήνες στο νησί, όπου εργαζόταν περιστασιακά, άλλοτε φροντίζοντας κήπους και άλλοτε συμμετέχοντας σε οικοδομικές εργασίες. Κανείς δεν ξέρει, όμως, αν τα 17 χρόνια που ήταν φυγάς τα πέρασε στην Ελλάδα ή ήρθε πρόσφατα.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έκδοσή του.