Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ντόπιων και Αλβανών μεταναστών στο Νεοχώρι Κυλλήνης στην Ηλεία όπου, για δεύτερη φορά μέσα σε τρία 24ωρα, άγνωστοι κατέβασαν από τον ιστό της την ελληνική σημαία και την κατέστρεψαν!

Μόλις την περασμένη Δευτέρα είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο ένας 22χρονος αλλοδαπός που βρισκόταν παράνομα στη χώρα.

Το νέο κρούσμα καταγράφηκε στο προαύλιο του Γυμνασίου Νεοχωρίου, όπου οι δράστες κατέβασαν τη σημαία, την έσκισαν σε δύο κομμάτια και την πέταξαν στο έδαφος. Εκεί την βρήκε η διευθύντρια του σχολείου και κατήγγειλε το περιστατικό στους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Λεχαινών.

Τα απανωτά περιστατικά επιθέσεων στα εθνικά σύμβολα, έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία και η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τα όρια.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο πίσω από τη νέα επίθεση να κρύβονται οι άλλοι δυο Αλβανοί που συμμετείχαν στην πρώτη καταστροφή της σημαίας τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία του χωριού, οι οποίοι ίσως επέστρεψαν για να… εκδικηθούν για την σύλληψη του 27χρονου ομοεθνούς τους!

Παρά τις έρευνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, οι δυο Αλβανοί που είναι γνωστοί με τα μικρά τους ονόματα στην περιοχή δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.