Το ευρώ είναι υγιές, αλλά η Ευρωζώνη βρίσκεται υπό πίεση λόγω της κρίσης του δημόσιου χρέους, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιοζεφ Άκερμαν.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση για την βράβευση του καθηγητή του πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ Κένεθ Ρογκόφ, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank τόνισε πως το ευρώ είναι υγιές, ωστόσο βρέθηκε υπό αμφισβήτηση λόγω των δυσθυμιών στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην ζώνη του ευρώ.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως τις τελευταίες εβδομάδες σταδιακά τίθενται οι βάσεις για την επίλυση της κρίσης, προσθέτοντας πως η ιδέα ότι η βαθύτερη ενσωμάτωση είναι αναγκαία στην Ευρώπη είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος μεταξύ των πολιτικών ηγετών.

Πάντως, σύμφωνα με το in.gr, ο βραβευθείς Κένεθ Ρογκόφ σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη γερμανική Χάντελσμπλατ δήλωσε πως είναι πιθανό η Ευρωζώνη να χάσει ένα κράτος-μέλος της στα επόμενα πέντε χρόνια από το να διατηρηθεί ως έχει σήμερα.

«Θεωρώ ότι η πιθανότητα βρίσκεται κοντά στο 50%, ότι τουλάχιστον ένα κράτος-μέλος θα πρέπει να αφήσει τη νομισματική ένωση» είπε, επισημαίνοντας πως δίνει πιθανότητες μικρότερες του 25% να εγκαταλείψει το ευρώ ένα από τα κεντρικά κράτη-μέλη του νομίσματος.

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι η επιβίωση μιας μεταμορφωμένης και μικρότερης νομισματικής ένωσης» σημείωσε ο Ρογκόφ ο οποίος εστίασε στην ανάγκη επιτάχυνσης των αλλαγών στην Ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook