Συναγερμό σήμανε στις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές της Ρόδου η ανακάλυψη ενός ανθρώπινου κρανίου και δύο οστών από χέρια μέσα σε έναν αυτοσχέδιο τάφο δίπλα σε ένα παμπάλαιο και ερειπωμένο μοναστήρι στην Κάλαθο. Τα ευρήματα, που ήταν τυλιγμένα σε σακούλα από σούπερ μάρκετ, είχαν θαφτεί πρόσφατα.

Οι αστυνομικοί έστειλαν τα οστά για ιατροδικαστική εξέταση και περιμένουν την εκτίμηση των ειδικών, χωρίς να κάνουν εκτιμήσεις για το αν πρόκειται για θύμα εγκληματικής ενέργειας ή αν για οστά που εκλάπησαν από κάποιο οστεοφυλάκιο για να χρησιμοποιηθούν σε «σκοτεινές» τελετές! Ωστόσο, συνεχίζουν τις έρευνες στην άβατη περιοχή όπου βρέθηκαν στο βουνό «Στουκόκκους», αναζητώντας τυχόν άλλα τμήματα του ανθρώπινου σκελετού που μπορεί να έχουν ταφεί σε άλλο σημείο.

Τον Ιούλιο του 2010, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, όταν ξεκίνησε η διάνοιξη αγροτικών δρόμων στην περιοχή, μέλη της τοπικής κοινότητας διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν ανοίξει ένα λάκκο σε απόσταση δέκα μέτρων ανατολικά από το κατεστραμμένο ιερό. Τις τελευταίες ημέρες, όμως, ο λάκκος βρέθηκε κλεισμένος με μια επίπεδη πέτρα και στο εσωτερικό του είχαν τοποθετηθεί τα μακάβρια ευρήματα!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook