Η ακύρωση του ελληνικού χρέους σαν μια λύση για να τερματιστεί η κρίση του κρατικού χρέους στις διεθνείς αγορές θα ήταν \”ανεύθυνη\” δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Francois Fillon, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Fillon πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο θα έδιωχνε τους επενδυτές από την Ελλάδα, θα έπληττε τα ελληνικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα και θα οδηγούσε σε αύξηση των επιτοκίων για τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σε ομιλία του στο Παρίσι, ο Fillon υπογράμμισε ότι αυτό θα οδηγούσε σε \”διόγκωση και επέκταση της κρίσης\” σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και στο τέλος θα απειλούσε ακόμα και την ίδια την ύπαρξη της.

\”Θα αρνιόμουν την ακύρωση\” αυτή, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωζώνη μπορεί να \”αντιμετωπιστεί με την αλληλεγγύη και την προσπάθεια\”.

Σημείωσε εξάλλου ότι ένα μέρος της λύσης είναι η δημιουργία \”μιας πραγματικής οικονομικής διακυβέρνησης για τη ζώνη του ευρώ\”, ενώ επανέλαβε ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.

\”Η δημιουργία της Ευρωζώνης δεν έχει καμία σχέση με ένα δομημένο χρηματοοικονομικό προϊόν… είναι ένα πολιτικό σχέδιο για τους αιώνες, βασίζεται στη θέληση των λαών της Ευρώπης και αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει η βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπία\”, δήλωσε ο Fillon.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το capital.gr, ότι ένα άλλο μέρος της λύσης είναι η ενίσχυση των γαλλογερμανικών δεσμών, ενώ επισήμανε ότι οι δύο χώρες ήδη εργάζονται από κοινού για ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα, αλλά και για ένα κοινό εργασιακό και συνταξιοδοτικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook