Έξι χώρες- μέλη της G20 κάλεσαν σήμερα με κοινή επιστολή τους προς της ευρωζώνη να δράσει κατά του χρέους και να ενισχύσει τις τράπεζές της.

Στην επιστολή τους που δημοσιεύθηκε από την βρετανική κυβέρνηση, οι ηγέτες της Αυστραλίας, του Καναδά, της Νότιας Κορέας, της Ινδονησίας, του Μεξικού και της Βρετανίας ζήτησαν από τις χώρες της ευρωζώνης να «ενισχύσουν το τραπεζικό τους σύστημα».

«Οι κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ευρωζώνης πρέπει να δράσουν γρήγορα για να επιλύσουν την κρίση του ευρώ και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους προκειμένου να εμποδίσουν μία μετάδοση στην παγκόσμια οικονομία», πρόσθεσαν.

«Οι ΗΠΑ, καθώς είναι η πρώτη οικονομία στον κόσμο, έχουν επίσης να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», σημειώνουν.

Η επιστολή απευθύνεται στις υπόλοιπες χώρες της G20, αλλά και στο γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος θα προεδρεύσει της συνόδου των χωρών της Ομάδας των 20 που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στις Κάνες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook