Διαδοχικές συναντήσεις με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ) και τις παραγωγικές τάξεις του τόπου για θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Σωκράτης Βαρδάκης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το ζήτημα της ανεργίας και της ανάπτυξης. Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε με το αίτημα του ΕΚΗ και το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία σύγκλισης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητηθούν εκτενώς από το σώμα τα παραπάνω θέματα.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης το 2012 θα βρίσκονται σε εξέλιξη περί τα 300 έργα ανά την Κρήτη, που θα φέρουν απασχόληση και ουσιαστική στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας.

Εξάλλου στην συνάντηση που ακολούθησε με τις παραγωγικές τάξεις του Ηρακλείου ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να κλειστεί συνάντηση με τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας στην Αθήνα, προκειμένου να τεθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία της αγοράς που βρίσκεται σε ύφεση, αλλά και την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης παρέδωσε στον Περιφερειάρχη αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις των παραγωγικών τάξεων σε σχέση με την αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν η αντιπρόεδρος της ΟΕΣΚ (ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Κρήτης) Πόπη Μαστοράκη, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Γιώργος Καραπιδάκης, και της ΟΕΒΕΝΗ Νίκος Λειβαδιωτάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook