Ο καλύτερος τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι ή τον κιμά είναι να τα τοποθετήσετε για 15 ώρες πριν το μαγείρεμα από την κατάψυξη στην συντήρηση, ώστε η απόψυξή τους να γίνει όσο το δυνατόν σε πιο ήπιες συνθήκες. Έτσι κερδίζετε σε ποιότητα, γεύση, θρεπτική αξία και μειώνετε την αποβολή του νερού από το τρόφιμο. 

Η γρήγορη απόψυξη κάτω από ζεστό νερό σίγουρα αποτελεί τον ταχύτερο τρόπο απόψυξης κρέατος, αλλά όχι τον πιο υγιεινό. Αν επιμένετε να αποψύξετε το τρόφιμο μέσα σε νερό, βυθίστε το μαζί με τη συσκευασία του χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό το οποίο θα αλλάζετε σε τακτά διαστήματα. Αποφύγετε την παραμονή του τροφίμου σε πάγκους κουζίνας κατά την απόψυξη του, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών.

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται απ’ ευθείας από την κατάψυξη στο μαγείρεμα, χωρίς να προηγείται απόψυξη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επανακαταψύξετε τρόφιμα που έχουν υποστεί απόψυξη.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα