H υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να χάσουν ένα σύμμαχο αν συνεχίσουν να επικρίνουν δημόσια τις επιδόσεις του Ισλαμαμπάντ στον αγώνα κατά των ισλαμιστών ανταρτών.

\”Θα χάσετε ένα σύμμαχο\”, τόνισε η Χίνα Ραμπάνι Χαρ στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo TV στη Νέα Υόρκη.

\”Δεν έχετε το περιθώριο να αποξενώσετε το Πακιστάν, ούτε τον πακιστανικό λαό.

Αν επιλέξετε να το κάνετε αυτό και αν αυτές (οι ΗΠΑ) επιλέξουν να κάνουν κάτι τέτοιο θα αποβεί σε βάρος τους\”, υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις της Χαρ γίνονται αμέσως μετά την κατάθεση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Μάικ Μάλεν σε επιτροπή της Γερουσίας.

Ο ναύαρχος Μάλεν δήλωσε ότι η Υπηρεσία Πληροφοριών του πακιστανικού στρατού συνδέεται με το δίκτυο Χακάνι, το οποίο συνεργάζεται με τους αφγανούς ταλιμπάν.

Οι κατηγορίες που διατύπωσε ο Μάλεν και η απάντηση της Χαρ δείχνουν την κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες, συμμάχους στον αγώνα κατά των ισλαμιστών μαχητών, και την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεών τους.

\”Σε επιχειρησιακό επίπεδο, θα ήταν σωστό να πούμε ότι υπάρχουν δυσκολίες ανάμεσα στις δύο χώρες\”, υπογράμμισε η υπουργός.

\”Το να ανταλλάσσονται κατηγορίες δεν βοηθά, όπως και το να βρίσκουμε αποδιοπομπαίους τράγους.

Θέλουμε να είμαστε ένα ώριμο, υπεύθυνο κράτος που πολεμά την τρομοκρατία με σοβαρότητα\”, είπε σε άλλη του συνέντευξη, στο ινδικό δίκτυο NDTV η Χίνα Ραμπάνι Χαρ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook