Εκρήξεις και πυρά συγκλόνισαν χθες τη Σαναά, πρωτεύουσα της Υεμένης, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και στρατιωτών που στηρίζουν τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Καθημερινά περιορίζονται τα περιθώρια να βρεθεί διπλωματική λύση που θα αποτρέψει μια εμφύλια σύρραξη στη χώρα. Αρνητική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου έφυγε από τη Σαναά, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να υπογραφεί συμφωνία για τη μετάβαση της εξουσίας.

Για τουλάχιστον εννέα νεκρούς από όλμους και πυρά ελεύθερων σκοπευτών κάνουν λόγο αξιωματούχοι. Ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ κατά διαδηλωτών που βρίσκονταν στην επονομαζόμενη Πλατεία της Αλλαγής, στο κέντρο της Σαναά, όπου εδώ και οκτώ μήνες έχουν κατασκηνώσει διαδηλωτές ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της χώρας Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

Εκτός από τις συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών, μάχες ξεσπούν και ανάμεσα σε φυλές. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε άνδρες του φυλάρχου Σαντέκ αλ Αχμαρ, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των εξεγερμένων, και οπαδών του φυλάρχου Σαγκίρ μπεν Αζίζ, πιστού στον πρόεδρο της Υεμένης.