Σε κλίμα «έμμεσης κριτικής» ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ επισκέπτεται την πατρίδα του τη Γερμανία. Τουλάχιστον 100 βουλευτές, ένας στους έξι δηλαδή, έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν την ομιλία του στην Μπούντεσταγκ, ενώ διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται τόσο στο Βερολίνο όσο και σε άλλες πόλεις.

 Ο ίδιος ο ποντίφικας, κατά την υποδοχή του στο Μέγαρο Μπερβί, δήλωσε: «Δεν ήρθα εδώ για να επιδιώξω πολιτικούς ή οικονομικούς στόχους, όπως δικαίως κάνουν άλλοι αρχηγοί κρατών, αλλά περισσότερο για να συναντήσω κόσμο και να μιλήσω για τον Θεό». Ο πάπας αναφέρθηκε και στις «σκοτεινές σελίδες» στην ιστορία της Γερμανίας, σχολιάζοντας ότι το ναζιστικό παρελθόν της χώρας προσφέρει τη δυνατότητα να μάθουμε απ\’ αυτό και να προχωρήσουμε στο μέλλον.

\"http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRmFSFEACZJKFUOCx752et90ekqB43GOTmtXxVwh6E5oQX4ZW5RFBkntqu3\"Την παραμονή της άφιξης του πάπα, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προσπάθησε να μετριάσει την αντίδραση των βουλευτών (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και από το κόμμα της Αριστεράς), οι οποίοι κρίνουν πως η παρουσία θρησκευτικού ηγέτη στο βήμα της Βουλής αντιβαίνει στην κοσμικότητα του γερμανικού κράτους. Η καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη του πάπα θα μπορούσε να δώσει στους Γερμανούς «μία αίσθηση προσανατολισμού σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook