Για μια αξιωματική αντιπολίτευση την οποία δεν εμπιστεύονται οι πολίτες και για ένα κόμμα που θα έχει δυναμική παρουσία παρά τον πόλεμο που δέχεται, έκανε λόγο ο βουλευτής Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις από τα Χανιά του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου, για την Δημοκρατική Συμμαχία, η οποία όπως είπε ο κ.Χαρακόπουλος έχει καεί και αποτελεί χαμένη ψήφο.

«Υπάρχει μια παροιμία που λέει ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Το λέω αυτό διότι σε μιαν δύσκολη για τον τόπο εποχή, που έχουμε μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και δεν πάει καλά, θα έπρεπε λογικά η αξιωματική αντιπολίτευση να κερδίζει ότι χάνει η κυβέρνηση….Και βλέπουμε ότι όσο δημοκοπικά χάνει η κυβέρνηση χάνει και η αξιωματική αντιπολίτευση. Που σημαίνει ότι δεν την εμπιστεύεται η κοινωνία. Δεν εμπιστεύεται τον λαϊκισμό τον οποίο επιδεικνύει, δεν εμπιστεύεται την ηγεσία της…» είπε ο κ.Μαρκογιαννάκης.

Ερωτώμενος για τις αλλαγές στην ΝΔ και ειδικά για το ότι η βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη θα είναι υποψήφια στην Α εκλογική περιφέρεια της Αθήνας ο κ.Μαρκογιαννάκης σχολίασε : «Αυτά που δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Είπε ότι την τιμάει ο πρόεδρος του κόμματος να πάει στην Αθήνα σε μια μεγάλη εκλογική περιφέρεια.

Εγώ ξέρω ότι εκείνος ο οποίος έχει δεδομένη την επανεκλογή του σε κάποια εκλογική περιφέρεια ασφαλώς και δεν δραπετεύει. Και στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται ασφαλώς περί δραπέτευσης. Και εγώ ξέρω το πολιτικό κλίμα το οποίο υπάρχει στο Ρέθυμνο και σας διαβεβαιώνω ότι η έδρα του Ρεθύμνου ανήκει ήδη στην ΔΗ.ΣΥ. και δεν το δείχνουν μόνο τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, αλλά εκείνα τα οποία βλέπουμε κάθε ημέρα που επισκεπτόμαστε το Ρέθυμνο…»

Σε ότι αφορά στην «Δημοκρατική Συμμαχία» επεσήμανε πως «είναι ένα καινούργιο κόμμα που ασφαλώς αντιμετωπίζει στην αρχή προβλήματα και προπάντων αντιμετωπίζει την μήνη του συστήματος που δεν θέλει ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα να υπάρξει ένας άλλος πολιτικός φορέας διότι βλέπει τον κίνδυνο από εκεί.

Ανοίγουμε γραφεία σε όλη την Ελλάδα, οργανωνόμαστε για το συνέδριο το οποίο θα έχουμε στις 27-29 Μαΐου και δεν θα αργήσει η ώρα που θα τρίβουνε κάποιοι τα μάτια τους, όχι τόσο για τα δημοκοπικά ευρήματα αλλά για την ουσιαστική απήχηση την οποία θα έχουμε στην κοινωνία…»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook