Πρόταση για μια τεραστίου μεγέθους τουριστική επένδυση στην Χερσόνησο, έχει κατατεθεί εδώ και 3 μήνες στο υπουργείο οικονομικών, από κοινοπραξία εταιρειών Ισραηλινών και Ρωσικών ενδιαφερόντων. Το υπουργείο  και παρά τα λεγόμενα περί πολιτικών προσέλκυσης ξένων επενδυτών στη χώρα, εντούτοις, ακόμα δεν έχει απάντηση στην ενδιαφερόμενη εταιρεία, αναφορικά με την προοπτική της συγκεκριμένης πρότασης.  

Ειδικότερα  και σύμφωνα με δηλώσεις στο Flashnews.gr του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, έχει εκφραστεί η πρόθεση και "η διάθεση από τη συγκεκριμένη εταιρεία να επενδύσει  σε μια έκταση 2.500 στρεμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου, με ένα πλήρες επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο αφορά σύνθετες αλλά και εξειδικευμένες τουριστικές υποδομές, με στόχο και επιδίωξη τουρισμό καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους."

Όπως τόνισε ο κ. Δοξαστάκης, η πρότασηαφορά στην  κατασκευή 6άστερου ξενοδοχείου, που θα περιλαμβάνει πάρκο, συνεδριακό κέντρο, βίλες πολυτελείας, καθώς και σειρά δραστηριοτήτων, που θα στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Η παραπάνω πρόταση έχει ήδη κατατεθεί  στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τον οποίο έχει γίνει ήδη συνάντηση και στον αρμόδιο υπουργό για τα  τουριστικά θέματα , ενώ  έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση επίσης και  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ζητούν να έχουν άμεσα απαντήσεις,  προκειμένου να δημοσιοποιήσουν στη συνέχεια το τελικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον για την περιοχή.

Αναφορικά τώρα με το αν η πρόταση των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών περιλαμβάνει και τη δημιουργία καζίνο στην περιοχή,  ο κ. Δοξαστάκης σημείωσε, πως  το συγκεκριμένο ζήτημα "τίθεται ως θέμα διερεύνησης καθώς πρόκειται για μια σύνθετή τουριστική υποδομή που πραγματικά θα συμβάλει στη τόνωση του τουριστικού προϊόντος αλλά κυρίως στην αναδιάρθρωση του και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου."

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη εταιρεία  πίσω από την οποία βρίσκεται η Κεντρική Τράπεζα του Ισραήλ, σύμφωνα με το κ. Δοξαστάκη, ήδη δραστηριοποιείται σε περιοχές των Βαλκανίων .Flashnews.gr/ Ανδρέας Γερακάκης