Ο Τρόι Ντέιβις σήκωσε το κεφάλι του και δήλωσε για μια τελευταία φορά πως δεν σκότωσε τον αστυνομικό, για τον φόνο του οποίου καταδικάστηκε σε θάνατο το 1991 και εκτελέστηκε χθες με θανατηφόρα ένεση στο Τζάκσον της Τζόρτζια. Οι υποστηρικτές του σ\’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι τον θεωρούν αθώο εξαιτίας των νέων στοιχείων που αποκαλύφθηκαν μετά τη δίκη του και στηρίζουν την αθωότητά του, είχαν ενθαρρυνθεί για μερικές ώρες, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο εξέταζε μια ύστατη προσφυγή των δικηγόρων του για να ανασταλεί η εκτέλεση, την οποία όμως τελικά απέρριψε.

Ο 42χρονος Ντέιβις μπήκε στην αίθουσα των εκτελέσεων λίγο πριν από τις 11 μ.μ. της Τετάρτης (τοπική ώρα), τέσσερις ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα της εκτέλεσης. «Είμαι αθώος», είπε λίγες στιγμές πριν εκτελεστεί. «Το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι να κοιτάξετε πιο βαθιά σ\’ αυτή την υπόθεση ώστε να δείτε επιτέλους την αλήθεια. Ζητώ από την οικογένειά μου και τους φίλους μου να συνεχίσουν αυτόν τον αγώνα». Πέθανε στις 11.08 μ.μ.

\"http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/9/22/1316710568675/Troy-Davis-campaigners-007.jpg\"Έξω από τη φυλακή, περισσότεροι από 500 υποστηρικτές του θανατοποινίτη έκλαιγαν, αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο, προσεύχονταν και κρατούσαν κεριά. Οι υποστηρικτές του Ντέιβις ήταν εκατοντάδες χιλιάδες σ\’ όλο τον κόσμο. Αγρυπνίες για τη σωτηρία του έγιναν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση εξέφρασε «βαθιά λύπη» για την εκτέλεσή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook