Λάτρης των Χανίων δηλώνει ο πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα (7/2) τον δήμαρχο Χανίων. Όπως είπε ο κ. Sverre Stub τα Χανιά είναι ο πιο αγαπημένος του προορισμός στην Ελλάδα και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς κάθε χρόνο 140 χιλιάδες συμπατριώτες του από το σύνολο των πέντε εκατομ. κατοίκων της Νορβηγίας επιλέγουν τα Χανιά για τις διακοπές τους.

Παράλληλα ευχήθηκε να αυξηθούν οι επισκέπτες από τις Σκανδιναβικές αλλά και τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ ερωτώμενος για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα απάντησε :

«Η Νορβηγία παρακολουθεί με ενδιαφέρον πώς η Ελληνική κυβέρνηση και ο Ελληνικός λαός, προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της κρίσης και ευχόμαστε και ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ίσως πάρει κάποιο χρόνο, αλλά στο τέλος η Ελλάδα θα βγει από την κρίση με δυνατότερη οικονομία από ότι είχε πριν την κρίση.»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης επισημαίνοντας πως δεν είναι τυχαίο το ότι στα Χανιά λειτουργεί προξενείο για τις τρεις Σκανδιναβικές χώρες ευχαρίστησε τον πρέσβη και μάλιστα όπως είπε «θα υπάρξει μια συνεχής και πιο στενή συνεργασία και σε θέματα αθλητισμού.

Τον ενημερώσαμε ότι έχουμε ετοιμάσει – περίπου – αθλητικές υποδομές, όπως είναι το κλειστό κολυμβητήριο, το ποδηλατοδρόμιο, και θα χαρούμε πάρα πολύ, να εντάξουν στα προγράμματά τους τον αθλητικό τουρισμό Νορβηγών στα Χανιά».