Συνεδριάζουν σήμερα στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες, οι πρυτάνεις προκειμένου να εξετάσουν τις εξελίξεις στα Πανεπιστήμια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το protothema.gr μειώνονται οι καταλήψεις στα Ιδρύματα. Ωστόσο πολλοί φοιτητές επιμένουν, παρά τον κίνδυνο να χαθούν εξεταστική και εξάμηνο.

Το πρωί, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο όπου έδιναν εξετάσεις οι φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών -στο μοναδικό που σταμάτησε η κατάληψη- συγκεντρώθηκαν ορισμένοι φοιτητές και εμπόδισαν τους συναδέλφους τους να ολοκληρώσουν την εξέταση, βγάζοντας τους από τις αίθουσες.

Η σύγκλητος του Ιδρύματος άρχισε να συνεδριάζει, αλλά αναγκάστηκε μετά από λίγο να διακόψει, εξαιτίας της εισόδου στην αίθουσα συνεδρίασης των φοιτητών που είναι υπέρ των καταλήψεων.

Σε σχετική ανακοίνωση του ο πρύτανης Σ. Σιμόπουλος, σημείωνει : “Σήμερα Παρασκευή και περί ώρα 7 το πρωί κατελήφθη το κτίριο Γκίνη στις εγκαταστάσεις της Πατησίων, όπου στις 8.30 είχαν προγραμματιστεί εξετάσεις της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Συνεκλήθη έκτακτο Πρυτανικό Συμβούλιο στις 8.30 και έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου στις 9.30 για την αντιμετώπιση της κατάστασης”.