Απορίας άξιο είναι πως τόσα χρόνια τώρα τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχουν βάλει λουκέτο.

Ως δια μαγείας λειτουργούν με εκατομμύρια ευρώ έξοδα χωρίς να εισπράττουν τα ανάλογα.

Δεν είναι υποχρεωμένος ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει έξοδα και μισθούς των μέσων μαζικής μεταφοράς, όταν οι ίδιοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Όταν ένας στους δυο επιβάτες δεν αγοράζουν ή δεν ακυρώνουν το εισιτήριο τους κατά την μεταφορά τους, διότι ξέρουν πως δεν θα τους ελέγξει κανείς.

Όταν οι ελεγκτές δεν βγαίνουν για υπηρεσία έξω, αλλά κάθονται στο γραφειάκι τους το χειμώνα γιατί κάνει κρύο, και το καλοκαίρι γιατί κάνει ζέστη, λόγω που δεν κατάφεραν να περάσουν νομοσχέδιο για \’\’επίδομα υποθερμίας ή ηλίασης ελεγκτών\’\’.

Έχουν δίκιο τα παιδιά.

Έτσι εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνται δωρεάν, και εκατομμύρια ευρώ δεν μπαίνουν ποτέ στα ταμεία.

Και σήμερα Πέμπτη 22-09-2011 απεργούν όλοι μαζί γιατί το κράτος προχωρά σε νέες περικοπές.

Έτσι αποδεικνύεται ότι σκέφτονται μόνο την πάρτη τους, γιατί δεν τους νοιάζει αν ο εργαζόμενος έχει χρήματα να βάλει βενζίνη στο αμάξι του, ή και αν έχει τρόπο να πάει στην δουλειά του, αφού απεργούν και τα ταξί.

Άσε που μπορεί να αργήσει στην δουλειά του ο υπάλληλος, και να βρεθεί πάτημα να τον επιπλήξουν, η και να τον απολύσουν, αφού ψάχνουν την παραμικρή ευκαιρία οι εργοδότες να προβούν σε περικοπές.

Δεν υποστηρίζω τις ενέργειες αυτές τις οποίες προσπαθεί να επιβάλει η φασιστοσοσιαλιστική κυβέρνηση χωρίς να λoγιάζει τις συνέπειες στο μέσο Έλληνα, αλλά ορισμένοι τομείς του δημοσίου συνέβαλαν στην οικονομική κατάρρευση της χώρας. Αν όχι όλοι.

Έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μην μπορεί κανείς να εισέλθει στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς να ακυρώσει το εισιτήριό του, αλλά ακόμα και αν τα κατάφερνε, γιατί ο Έλληνας δεν πιάνετε σε κάτι τέτοια, να μην μπορεί να εξέλθει από τον σταθμό αν το εισιτήριό του δεν είναι ακυρωμένο.

Πάντα υπάρχει τρόπος να κάνουμε σωστά την δουλειά μας, αλλά δεν θέλουμε.

Και αυτό γιατί έχουμε χαρακτηριστεί οι ποιο γρήγοροι άνθρωποι του κόσμου.

Στο δημόσιο όλοι σχολάν στις 15:00 το μεσημέρι, και στις 12:30 το ίδιο μεσημέρι είναι σπίτι τους.

Τόσο γρήγοροι είμαστε, που καταφέρνουμε να γυρίζουμε την ώρα πίσω.

Έτσι αποδεικνύεται ότι έχουμε μαγικά μέσα μεταφοράς,αφού ως δια μαγείας λειτουργούν ακόμα.

Γιάννης Μανούσακας Βλαντάς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook