Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, ακόμη και στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πτώχευση, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, Μίχαελ Μάιστερ.

Μια συντεταγμένη πτώχευση σημαίνει ότι η χώρα, η οποία προβαίνει σε αυτή συνεχίζει να είναι μέλος της Ευρωζώνης και είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, γράφει σε άρθρο του στην Süddeutsche Zeitung ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, σύμφωνα με την DEutsche Welle.

Ο κ. Μάιστερ προσθέτει ότι δεν υφίσταται κανένας αυτοματισμός που θα μπορούσε να οδηγήσει μια χώρα εκτός Ευρωζώνης.

«Πλανάται οικτρά όποιος πιστεύει ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος θα έβαζε τέρμα στα προβλήματα. Το αντίθετο, ένα νέο νόμισμα θα υποστεί άμεσα ισχυρή υποτίμηση, ενώ τα χρέη θα συνεχίσουν να υφίστανται σε ευρώ, τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γγ της ΚΟ Πέτερ Αλτμάγιερ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Passauer Neue Nachrichten, απαντά στους Φιλελεύθερους κυβερνητικούς εταίρους που μιλούν για ελληνική χρεοκοπία, τονίζοντας ότι η επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι σαφής και εκφράζεται από την καγκελάριο Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook