Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, μπαίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα πρωτόγνωρα έλαβαν χώρα στο 5ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου συζητήθηκε το θέμα της έκδοσης ή μη της Τουρκάλας Gulaferit Unsal.

Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει κατηγορίες για διοργάνωση εκδηλώσεων και συγκέντρωση χρημάτων που προορίζονταν για την ενίσχυση της οργάνωσης DHKP-C, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης μέσα στη δικαστική αίθουσα υπήρχαν οπλισμένοι κουκουλοφόροι από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ η κατηγορουμένη είχε χειροπέδες καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, παρά τις διαμαρτυρίες των δικηγόρων της!

Τα γεγονότα αυτά χαρακτηρίζονται πρωτόγνωρα για την ιστορία του Αρείου Πάγου και είναι χαρακτηριστικό ότι ουδέποτε σε ακροαματική διαδικασία του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν υπήρξαν μέσα στη δικαστική αίθουσα κουκουλοφόροι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προτίθεται να ερευνήσει το θέμα των χειροπέδων, τις οποίες έφερε η κατηγορουμένη καθόλη τη διάρκεια της δίκης.

Τα μέλη του 5ου Ποινικού Τμήματος, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, με πρόεδρο τον κ. Μ. Θεοχαρίδη και εισαγγελέα τον κ. Ν. Παντελή αποφάσισαν, πάντως, κατά πλειοψηφία (4 -1), ότι η κατηγορουμένη θα πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, υπό τον όρο όμως να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook