Είναι τεράστια τα παράνομα κέρδη από την διακίνηση λαθρομεταναστών και οι διακινητές σκαρφίζονται όλο και πιο πρωτότυπες ιδέες για να τους μεταφέρουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.

Όσο κι αν οργιάζει η φαντασία τους, όμως, δεν καταφέρνουν πάντα να ξεφύγουν, όπως συνέβη με τον 49χρονο Έλληνα που εντοπίστηκε στις Σάπες Ροδόπης να μεταφέρει 26 αλλοδαπούς μέσα σε μια απίστευτη κρυψώνα στο φορτηγό του.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης εντόπισαν το φορτηγό στον ανατολικό κόμβο της Εγνατίας οδού έξω από την Κομοτηνή, ενώ κατευθυνόταν σε μία εγκαταλειμμένη αποθήκη σε αγροτική περιοχή και κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Όταν εκείνο ξεκίνησε πάλι, το σταμάτησαν για έλεγχο. Εκ πρώτης όψεως όλα έδειχναν φυσιολογικά στο όχημα που μετέφερε μεγάλη ποσότητα από ξύλινα καδρόνια.

Όμως, η προσεκτική έρευνα αποκάλυψε ότι το φορτίο ήταν… «μαϊμού»! Εκτός από τα εξωτερικά καδρόνια, όλα τα υπόλοιπα ήταν κολλημένα μεταξύ τους και πάνω σε μια συρόμενη μεταλλική υποδοχή, που έκρυβε ένα ολόκληρο… δωμάτιο! Στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, κρύβονταν 26 λαθρομετανάστες από την Συρία, τη Σομαλία, το Ιράν και το Ιράκ, που ο οδηγός είχε παραλάβει τμηματικά από την περιοχή του Έβρου και τους έκρυβε στην εγκαταλειμμένη αποθήκη, με σκοπό να τους μεταφέρει όλους μαζί στην Αθήνα!

Το φορτηγό, που οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του ήταν πλαστές, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, κατασχέθηκε και ο 49χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook