Ανακοίνωση με την οποία κάνουν γνωστό ότι αδυνατούν να πληρώσουν τους νέους φόρους και τα τέλη που επιβάλει η κυβέρνηση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι "ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εξετάζει τις νομικές δυνατότητες προστασίας των επιχειρηματιών με προσφυγές και αιτήσεις αναστολής στα διοικητικά δικαστήρια επικαλούμενη ανεπανόρθωτη βλάβη από νομοθετικές επιλογές για επιβολή φόρων και τελών με δημευτικές διαστάσεις."

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

Οι πρόσφατες εξελίξεις με τις προαναγγελίες 15 νέων μέτρων δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους Έλληνες πολίτες. Το εμπόριο δεν αντέχει άλλα μέτρα. Για ακόμα μία φορά οι προηγούμενες διακηρύξεις διαψεύδονται από τις επόμενες. Για ακόμα μία φορά η αβεβαιότητα και η απαισιοδοξία "γεμίζουν" την ελληνική αγορά. Η Κυβέρνηση πιστή στην τακτική του να αγνοεί τη φωνή και τις αντοχές της κοινωνίας, συνεχίζει να επιμένει στην ίδια καταστροφική πολιτική που μας έφερε στη σημερινή δεινή θέση και θα συνεχίσει - όπως φαίνεται - να δυσχεραίνει την κατάστασή μας. Τι μας διασφαλίζει ότι δε θα ληφθούν και μελλοντικά νέα μέτρα; Με ποιο δικαίωμα μία Κυβέρνηση επιλέγει να «πετάξει» στον κάλαθο των αχρήστων τους κόπους και θυσίες δεκαετιών στο όνομα ενός εθνικού συμφέροντος το οποίο πόρρω απέχει από την πραγματικότητα του μέσου πολίτη; Η ελληνική αγορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Μας οδηγείτε σε πλήρη αφανισμό. Οδηγείτε την ελληνική μεσαία τάξη σε πλήρη αφανισμό. Επιτέλους σταματήστε τώρα.

Επιπλέον, αυτή τη φορά η προαναγγελία των μέτρων συνοδεύτηκε από έμμεσους και άμεσους υπαινιγμούς ότι κάθε διαφωνία από πλευράς κοινωνικών φορέων και ιδιαίτερα των οργανωμένων κοινωνικών εταίρων θα θεωρείται ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και πιστοί οι Εμπορικοί Σύλλογοι  στις αρχές του κοινωνικού διαλόγου και συνεπής στην κοινωνική μας ευθύνη έχουμε συμβάλει με συγκεκριμένες προτάσεις (150+40 νέες)και με  πραγματική «θυσία» των μελών μας στην αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει να προασπίζεται το δικαίωμα στην επιβίωση των Ελλήνων εμπόρων και των οικογενειών τους.

Αδυνατούμε να πληρώσουμε διότι δεν μπορούμε , προτείνουμε να πληρώσουν οι έχοντες και να ελεγχθούν οι offshore.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων εξετάζει τις νομικές δυνατότητες προστασίας των επιχειρηματιών με προσφυγές και αιτήσεις αναστολής στα διοικητικά δικαστήρια επικαλούμενη ανεπανόρθωτη βλάβη από νομοθετικές επιλογές για επιβολή φόρων και τελών με δημευτικές διαστάσεις."