Η κρίση χρέους στην Ευρώπη ενισχύει την αβεβαιότητα που επικρατεί σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, προειδοποίησε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε ομιλία που απηύθυνε, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, προς το καναδικό κοινοβούλιο στην Οτάβα αργά χθες βράδυ, ο Κάμερον έκανε έκκληση στις ευρωπαϊκές χώρες να δείξουν ότι έχουν την \”πολιτική βούληση να πράξουν ό,τι είναι απαραίτητο.\”

\”Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πρέπει να βρουν μια θεμελιώδη λύση διαρκείας που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του –το υψηλό δημόσιο χρέος πολλών χωρών της Ευρωζώνης,\” είπε ο Κάμερον.

\”Αναβάλλοντας διαρκώς αυτά που πρέπει να γίνουν δεν βοηθάει (την κατάσταση). Ουσιαστικά, επιδεινώνει το πρόβλημα, επιμηκύνει τη σκιά της αβεβαιότητας που πλανάται πάνω από την παγκόσμια οικονομία,\” σχολίασε ο ίδιος.

\”Δεν κοιτάζουμε τον πάτο του βαρελιού, αλλά είναι ξεκάθαρο: η ανάκαμψη από την ύφεση για τις ανεπτυγμένες οικονομίες θα είναι δύσκολη,\” σχολίασε ο Κάμερον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook