Αν και ακόμα η Audi δεν έχει μιλήσει επίσημα για το RS5 Cabriolet, η είδηση κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από τότε που λανσαρίστηκε η coupe έκδοση RS5. Επειδή, όμως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, σήμερα κυκλοφόρησαν στο internet τα σκίτσα του μοντέλου, το οποίο, μάλιστα, απεικονίζεται από όλες τις πιθανές γωνίες λήψης.

Επίσης, όπως επισημαίνει το autotriti.gr, το αυτοκίνητο που βλέπουμε έχει στηριχθεί στην ανανεωμένη εκδοχή του γερμανικού μοντέλου που είδαμε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Από όσα μπορούμε να καταλάβουμε από τις εν λόγω εικόνες, το RS5 Cabriolet θα φέρει την ίδια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή με τα μικρότερα «αδέλφια» του. Απορίες δεν υπάρχουν για το τι μηχανικό σύνολο θα φέρει αυτό το μοντέλο, καθώς είναι σίγουρο πως –όπως και στο RS5 Coupe- το «παρών» θα δώσει το V8 μοτέρ των 4,2 λίτρων, το οποίο αποδίδει 450 ίππους και 430 Nm ροπής.

Το νέο πόνημα των Γερμανών θα εξοπλίζεται με το 7τάχυτο S-tronic αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, καθώς και το σύστημα τετρακίνησης Quattro.

To RS5 Cabriolet, όταν με το καλό επισημοποιηθεί, θα προσφέρει χώρους για τέσσερις επιβάτες και θα έχει ως βασικό εμπορικό αντίπαλο την BMW M3 Cabriolet.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook