Τα εργαστήρια τριών σχολών σάμπας καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, νωρίς το πρωί, στη συνοικία της σάμπας στο Ρίο όπου κατασκευάζονται τα άρματα και τα κοστούμια για το φημισμένο βραζιλιάνιο καρναβάλι.

Μόλις έναν μήνα πριν από το θεωρούμενο ως το μεγαλύτερο θέαμα του κόσμου, η φωτιά κατέστρεψε τα εργαστήρια των σχολών Portela, Uniao da Ilha και Grande Rio, όπου είχαν αποθηκευτεί μεγάλες ποσότητες εύφλεκτων υλικών. Άρματα και κοστούμια έγιναν στάχτη.

«Είμαστε απελπισμένοι. Ολα ήταν σχεδόν έτοιμα για το καρναβάλι», δήλωσε ο Ζόρζε Καστανερία, πρόεδρος της Ένωσης των σχολών της σάμπας (Liesa), τονίζοντας ότι είναι αδύνατον να κατασκευαστούν εκ νέου τα άρματα και τα κοστούμια μέσα σε έναν μήνα.

Κάθε χρόνο, οι δώδεκα σχολές της σάμπας «μαλώνουν» για τον πολυπόθητο τίτλο του «πρωταθλητή του καρναβαλιού» στις δυο νυχτερινές παρελάσεις στο σαμποδρόμιο του Ρίο. Οι σχολές αυτές προετοιμάζονται επί έναν χρόνο για τις παρελάσεις αυτές, στις οποίες κάθε μια σχολή συμμετέχει με οχτώ άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές.