Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ και διεκομίσθη με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο σχεδόν δύο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να διακόψει την προεκλογική του εκστρατεία για να εξετάσει ο ίδιος προσωπικά τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Αλλάξαμε τα σχέδιά μας για αύριο. Σήμερα το βράδυ επιστρέφουμε στη Βαρσοβία, επειδή πρόκειται για μια πολύ δραματική υπόθεση και θέλω να την ερευνήσω» δήλωσε ο Ντόναλντ Τουστκ σε δημοσιογράφους.

«Θα προσπαθήσω να τον επισκεφτώ, αν αυτό δεν είναι εις βάρος της θεραπείας του, στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Η αστυνομία της Βαρσοβίας ανακοίνωσε ότι ο άνδρας είχε αφήσει αντίγραφο επιστολής του, την οποία είχε στείλει σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, μπροστά στο γραφείο του Πολωνού πρωθυπουργού. Στην επιστολή αναφέρει ότι αυτό που τον οδήγησε στην πράξη αυτή είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

«Ο άνδρας υπέστη εγκαύματα περίπου στο 40% του σώματός του και υποπτευόμαστε ότι έχει επίσης υποστεί ζημιά το αναπνευστικό του σύστημα. Είναι περίπου 40-50 ετών» δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών, Μάρεκ Μιεμίρσκι.

Ο άνδρας είναι κάτοικος της Βαρσοβίας, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού, Ντόναλντ Τουσκ «Πολιτική Πλατφόρμα» αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές της 9ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook